maanantai 10. helmikuuta 2020

Maxis Match -latauslinkkejä

Toistuva kysymys facebookin Sims4 -palstalla on, että mistä niitä cc-kamoja saa. Mitä ja mistä kannattaa ladata. Nämähän toki on makuasioita, mutta itselle pelissä näyttää parhaimmalta ne tavarat, hiukset ja vaatteet, jotka "sulautuvat" peliin. Varsinkin hiukset ovat yleensä paljon paremmin tehtyjä sillä tavoin kuin alphana. Ei tule omituisia kaljuja kohtia ja hiukset eivät näytä leijuvan omituisesti tai niiden ääriviivat eivät katoa kummallisesti.

Päätin, että teen oman linkkiluettelon sivustoista, joilta olen pääsääntöisesti asioita ladannut. Ensimmäisessä osassahan oli jo jonkinlainen luettelo, mutta ei kovin kattava. Keräilen tätä sivustoa kaikessa rauhassa ja teen siitä ihan erillisen linkin blogin sivupalkkiin. Se on helppo sitten jatkossakin löytää, jos joku haluaa käydä itse latailemassa. Listat saattavat ajan kuluessa täydentyä uusilla sivustoilla.

ENNEN LATAAMISTA!!!

Jos et osaa englantia tai osaat sitä vain todella huonosti, ole varovainen! Ainahan netistä lataillessa saa olla ja vaikka nämä sivustot ovat hyväksi todettuja ( allekirjoittaneen puolesta ), niin aina on olemassa riskinsä. Älä klikkaile ihan mitä tahansa ja jos et ole varma mitä klikata: ÄLÄ! Kysy ennemmin neuvoa jostakin, ihan mistä tai keneltä tahansa. Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja kaikki me on jostakin aloitettu.

Ennen lataamista tarvitset myös jonkin purkuohjelman. Niitä taitaa mun tietojen mukaan olla kaksi ( voi olla enemmänkin, mutta kahdesta olen tietoinen ) ja itse käytä ohjelmaa nimeltä WinRAR
Pidä myös huolta, että koneessasi on toimiva virustentorjuntaohjelma.

Jos jollakin sivustolla kerrotaan, että tuotteeseen tarvitaan mesh, niin lataa se mesh jos haluat sen näkyvän pelissä. Esim. Standardheld kertoo tosi hienosti ihan kuvallisestikin, mihin hän on käyttänyt jonkun toisen tekemää meshiä. 

Kaikki lataukset rasittavat peliä, joten tietokoneesta paljolti riippuu mitä ja minkä verran voi ladata. Ladatkaa mieluummin liian vähän kuin liikaa.


Hiukset:
Greenllamas : Myös vaatteita.


XLDSims  :Täältä löytyy varsinkin miesten hiuksia ( ja partoja ). Molemmat on harvassa.

SimLaughLove  : Myös vaatteita ja asusteita.

LeeLeeSims  : Täältä löytyy upeita afrohiuksia varsinkin.


Vaatteet:


Standardheld  : Tämä on oikea MM-vaatteiden aarreaitta. Löytyy joka ikäluokalle jotakin.

Viiavi  : Täältä olen käyttänyt joitakin vaatteita.

MissRubyBird  : Täällä on vähän kaikkea.

Silverhammersims  : Täältäkin löytyy vähän kaikenlaista. 

SaurusSims  : Täällä on hiuksia ja vaatteita. Molempiin hyvä sivusto.

Joliebean  : Vaatteet hyvälaatuisia.

LazyEyelids  : Ei ihan suoranaisesti MM, mutta hyvälaatuista tavaraa kuitenkin. 


Muuta tavaraa + vähän kaikkea:


SimPlistic  : Erittäin hyvä sivusto, enimmälti pelin omia tavaroita. Osa tuotteista maksaa.

BrazenLotus  : Toinen todella hyvä sivusto.

Peace's Place  : Täältä voisi ladata mitä vain.

Blooming Rosy  : Täältä olen ladannut varsinkin lattioita ja seiniä. 

LinaCherie  : Täällä jonkin verran meshin tarvitsevaa tavaraa. Älä mielellään lataa niitä.

ditZn  : Pääsääntöisesti värittää pelin omia tavaroita. 

Zx-Ta  : Hänkin pääsääntöisesti toimii pelin omilla tavaroilla.

Simenapule  : Tällä sivustolla varsinkin LATTIAT on rock on! Muuta en sieltä ole ladannut.Tavaroiden aarreaitat:

Näiltä sivustoilta löytyy ihan mitä tahansa. Suurin osa EI ole MM-tavaraa, mutta varsinkin kahdesta ensimmäisestä olen etsinyt seiniä ja lattioita.


The Sims Catalog  : kaikki latauslinkit ei täällä ole hyviä, joten ole varovainen

SimDom  


Ihot:

Moonchild loves the night   : Täältä löytyy erittäin upea default-iho. Lämmin suositus.

This is them  : Upeimmat ihot koskaan! Ei default-ihoa ja overlay ei mun mielestä toimi. Lataa skin. Peliä muokkaavia modeja:

Seuraavilta sivuilta löytyy modeja, jotka muokkaavat itse peliä, esim. antavat tasoille lisää paikkoja, joihin asetella tavaraa jne jne jne. Lähes taivas on rajana. Tässä kuitenkin ne mun suosikkipaikat, muitakin toki on.


MC Command Center
-Tämä on modien itseoikeitettu kuningas, tai mitä nyt ikinä =D Tällä peliä pystyy muokkaamaan ihan hurjasti ja helpottamaan tiettyjä juttuja, kuten esim. aina asua muokkaamaan mennessä voi käyttää samalla siminmuokkausta ( tämä on tärkeä vaihtoehto silloin, jos haluaa vaihtaa simille vaikka uuden ihon hänen kasvaessaan taaperosta lapseksi jne -> ihon yksityiskohdat )

Mod The Sim  
-Täältä löytyy peliä muokkaavia modeja vähän joka lähtöön. Kaikki niistä ei itsellä kuitenkaan toimi. Esimerkkinä: olen kokeillut kai kahtakin eri modia, joilla pakonomaisen juomisen ( hae hanasta vettä ja juo ) pitäisi loppua. No ei lopu. Monta muuta kuitenkin toimii, joten kannattaa ehdottomasti tutustua sivustoon, jos se ei ole entuudestaan tuttu.

 Little Ms Sam 
-Tästä tuli yksi mun suosikkisivustoista, kun löysin sen parisen kuukautta sitten, puolivahingossa. Sieltä löytyy mm. SimDa -deittisovellus, joka toimii puhelimessa ja tietokoneella ( vink-vink ). Kaikkea en toki täältäkään ole ladannut, kuten en mistään näiltä sivustoilta, mutta erittäin paljon tutustumisen arvoinen.

Näiden lisäksi on sitten olemassa muillakin tavoin peliä muokkaavia sivustoja, jotka tuovat peliin huumeita, alkoholia, väkivaltaa ja seksiäkin. Niillä alkaa saamaan jo hyvin todentuntuista ja elämänmakuista pelikokemusta ja näistä aina toisinaan käytän WickedWhimsin modeja, kun se on oman tarinan kannalta käytännöllisin vaihtoehto. Itse en kuitenkaan ole väkivallan enkä todellakaan huumeiden "kaveri". Olen sitä ikäluokkaa, jolloin tiedettyjä huumeidenkäyttäjiä halveksuttiin. On siis sanomattakin selvää, että omaan peliin niitä ei tule. Olen myös oman osani väkivallasta saanut mustasukkaisen poikakaverin kanssa teini-ikäisenä ja olen ollut täynnä mustelmia ja pelännyt hetkittäin henkeni edestä. Mulle siinä oli väkivaltaa ihan riittämiin koko loppuelämäksi. Jos joku kuitenkin näitä omissa peleissään haluaa käyttää, esimerkiksi tarinankerronnallisista syistä tai ihan mistä tahansa muusta syystä tahansa, feel free. Linkkejä näihin en kuitenkaan laita itse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti